מועדון מהבית – מגזין מס' 70: התחדשות
לקראת חג הפסח הבא עלינו לטובה, זהו זמן של התחדשות. אט אט אנו מתגברים על השנה המוזרה שעברנו ומנסים לאחות את השברים. החיים חזקים מהכול; ראו הכתבה כיצד בעלי החיים "תפסו פיקוד" על האזור, כיצד אנו מתמודדים עם זיהום ומה עושה הד.נ.א.?
בנושא ההתחדשות, יש לנו שאלה נוספת, כמה מכם ישתתפו בטיול משפחתי עם מכוניות בליווי מדריך ופיקניק בטבע?
למעוניינים, אנא כתבו לשלומית במייל: shlomitr@tauex.tau.ac.il
צפייה מהנה לכולם!
חוזרים לנגן מול קהל - דורון סלומון ועפרה יצחקי ביצירות מאת שוברט והיידן
אחרי הפוגה ארוכה אנו שמחים לחזור ולנגן לעיניכם ולאוזניכם באולם ע"ש הנרי קראון! בקונצרט, תחת שרביטו של מאסטרו דורון סלומון, נבצע את הפתיחה לקונצ'רטו לפסנתר ולתזמורת מאת היידן בנגינתה של עפרה יצחקי, וכן את הסימפוניה מס' 5 ופתיחה וקטעים מתוך רוזמונדה מאת שוברט. האירוע צולם והקונצרט מוגש לכם כאן.
נורה- בית הבובות | הצגה מאת הנריק איבסן, תיאטרון הקאמרי
על ההצגה ממחזותיו הנודעים ביותר של איבסן, יצירה שחוזרים אליה שוב ושוב כאחת הדרמות הגדולות במחזאות העולמית. נורה עפ"י "בית הבובות" של איבסן, הוא מחזה רענן בן מאה שנה, שכוחו איתו כאז כן עתה. המחזה מגולל בצורה מרתקת ומרגשת סיפור של סחיטה ואיומים, בו נוטלות חלק כל הנפשות הפועלות. בערב חג המולד, כשהנוכחים עומדים לחגוג את מינויו של אבי המשפחה כמנהל הבנק המקומי, והעתיד נראה נינוח ומבטיח, מפעיל אחד העובדים על נורה אמצעי סחיטה ואיומים על מנת למנוע את פיטוריו מהבנק ולקדם את עתידו. נורה מוצאת עצמה לכודה בתוך רשת של חצאי-אמיתות ושקרים, המאלצת אותה לנהל מערכת יחסים כפולה, רצופה העמדות פנים. כשהאמת יוצאת לאור, היא משפיעה על חייהן של כל נפשות הפועלות ומשנה אותם. נורה מתגלה כאשה חזקה ובוגרת, שקצה בחיי נישואים המושתתים על תפיסה שובניסטית, על שקרים ועל מוסכמות חברתיות. חזהו הנועז של איבסן, זכה לעיבוד חדשני ומהפכני של המחזאי-הבמאי אינגמר ברגמן. עיבודו של ברגמן מקנה למחזה קצב מודרני ובו-בזמן הופך אותו ליצירה אינטימית מאד, בה הקהל שותף לחוויה.
הרצאה - זהירות ילדים בבית המשפט: על ילדים ושקרים בהליך פלילי/ ד"ר כרמית כץ, ביה"ס לע. סוציאלית, אונ' ת"א.
שקרן מי שיגיד שהוא לא משקר. ומה קורה בעולמם הפנימי של ילדים? למה ילדים נחשבים לעדים המסוכנים ביותר? כאלה שעדותם אינה מהימנה?
ד"ר כרמית כץ מבית הספר לעבודה סוציאלית מספרת על מצבים וסיטואציות בלתי אפשריות, אליהם נקלעים ילדים וקטינים שצריכים להעיד בבית משפט, ומגלה כיצד הם דווקא יכולים להיות העדים הטובים ביותר אם רק ננגיש את תהליך המשפט ונראיין אותם באופן שמתאים לשלב ההתפתחותי והרגשי שלהם.
ריקוד סטפס של האף הגדול
האופרה הראשונה הסוריאליסטית והמבריקה של שוסטקוביץ' מספרת את סיפורו של אדם שמתעורר בוקר אחד לגלות שאפו נעלם
שוסטקוביץ' היה רק בן 20 כשהחל לכתוב את האף, הופעת הבכורה שלו באופרה. הוא פנה לסיפור קצר זעיר מאת גוגול: סאטירה אבסורדית, שבה האף השגוי של עובד מדינה משגר את בעליו למאבק מגוחך גם נגד האף וגם מול הרשויות, שכן תהליכים ביורוקרטיים מתפרקים מול בעיה כה חריגה. האגדה הסוריאליסטית של גוגול פיטרה את דמיונו של שוסטקוביץ', והוא הגיב ביצירה של אנרגיה שופעת, מלאת בדיחות מוזיקליות ופרודיה גרוטסקית - החל מהמעשה המפורסם של הזמנה לאנסמבל כלי הקשה ועד לקינות תובעניות, קונטרה דואגת, ושירה עממית (בליווי בלאלייקה).
שוסטקוביץ' סיים את העבודה תוך שנה, ובחודשים שלאחר מכן נתן מופעים מוצלחים של קטעים מהאופרה. אבל עברו עוד שנתיים, בשנת 1930, לפני שהאף הועלה במלואו, ובאותה תקופה האקלים התרבותי הסובייטי הפך בחומרה נגד יצירות שנתפסות כקלות דעת. האופרה הושמטה מהר מהרפרטואר; אך מאז גילויה מחדש בשנות השישים היא זכתה בהתמדה להכרה בשנינותו המדהימה והמבריקה של שוסטקוביץ'. ההפקה החדשה הזו היא הראשונה של האופרה המלכותית, בית הרויאל אופרה.
באותו עניין ולתוך האף של שוסטקוביץ' - דיון מאחורי הקלעים של הרויאל אופרה
הבמאי בארי קוסקי וחברי צוות היצירה מציגים את חזונם לאופרה הראשונה של שוסטקוביץ', שזכו לשבחים על שנינותם הנושכת, הפעולה המצחיקה והברק התזמורתי.
עם פרופסור אנדרו קאהן והזמרים מרטין ווינקלר ורוזי אולדרידג '. מגישה איימי ליין.
קרקס השמש מהבית – שעה וחצי של המופע המרהיב
סירק די סוליי (קרקס השמש) הוא שמה של להקת קרקס שנוסדה במונטריאול בקנדה.
קרקס השמש הוא קרקס מודרני, השונה מקרקסים מקובלים. המופע מתבסס על עלילה שכל חלקיה קשורים זה לזה, אולם יחד עם הפסקול וקטעי השירה שנכתבים במיוחד בעבור כל מופע, המופע כולל קטעי לוליינות וליצנים ומופעי טרמפולינה, המופיעים גם בקרקס המסורתי. קרקס השמש אינו מציג בעלי חיים ומשתמש במקום זאת בבובות... המופעים כוללים אלמנטים של מופעי רחוב, וכן אופרה, בלט ומופעי רוק.בשל מופעיו המיוחדים נחשב הקרקס לקרקס הטוב בעולם. בשל מגפת הקורונה הקרקס ספג הפסדים כבדים בעקבות ביטול עשרות הופעות ברחבי העולם. בסוף יוני 2020 הוגשה מטעם הקרקס בקשה להגנה מפני נושים במסגרת הליך פשיטת רגל. לאחר פנייה לתמיכה מגורמים שונים, בסירק דה סוליי ציינו כי בכוונתם להעסיק מחדש את רוב העובדים לאחר שתירשם התאוששות בפעילות. 3.6 מיליון צופים.
המוזיאון הבריטי: חיי הוויקינגים – החיים והאגדה | סיפורה של תערוכה
הוויקינגים מגיעים ... שוב! אם צפיתם ב"חפירה" בנטפליקס שספרה על מציאת ספינה באחוזה פרטית, כאן ניתנת לכם הזדמנות לצפות בספינת המלחמה הוויקינגית הגדולה ביותר שנמצאה אי פעם, רוסקילדה 6, ובראיונות עם חוקרי ויקינגים מרחבי העולם. מיכאל ובתאני חוקרים את העולם הוויקינגי מארצות מולדתם ועד לגבולותיו הרחוקים ביותר, מלאכת ספינות ויקינגיות, מסחר, לוחמה ודת מתעוררים לחיים באמצעות האובייקטים המיוחדים שהתאגדו לתערוכה שוברת קופות זו במוזיאון הבריטי.
הטבע משתלט: כיצד בעלי החיים השתלטו מחדש על... צ'רנוביל
לאחר שבני האדם נטשו, חיות הבר עוברות למקומם...
מה היה קורה אילו לפתע העולם היה מתרוקן מבני אדם, כיצד הטבע יגיב - ובאיזו מהירות? המיקום הנטוש חושף את התשובה המפתיעה. כפר נטוש יכול להפוך בתוך זמן קצר מאוד מקלט לצמחים, ציפורים ובעלי חיים. צ'רנוביל, הנטושה מבני אדם לאחר האסון הגרעיני החמור ביותר בהיסטוריה וכעת מיושבת על ידי אוסף יוצא דופן של חיות בר וצאצאי חיות המחמד שנותרו בעיר עם עזיבת האנשים. סרט זה מסיר את הלוט מפניהם המפתיעות של התושבים החדשים. בבתים שבהם גרו אנשים, חיות בר בלתי צפויות הופכות את המקום לבית. הרפתקאותיו של צוות שחקנים של דמויות לא אנושיות נותנות לצופים הצצה נדירה לעולם אלטרנטיבי. כאן חיות הבר מתמודדות עם אתגרים בסביבה המשנה לחלוטין את החוויה שלהם, סביבה המחייבת לגלות מחדש את טבעם הפראי של חיות הבית.
הנזירה הגרועה ביותר בהיסטוריה
יום האישה חלף ממש עכשיו וזה הזמן לספר לכם על הנזירה "הגרועה ביותר" בהיסטוריה – הפמיניסטית הראשונה ביבשת אמריקה.
חואנה רמירז דה אסבג'ה ישבה מול פאנל של תיאולוגים, משפטנים ומתמטיקאים. הם הוזמנו לבדוק את הידע של חואנה בשאלות הקשות ביותר שיכלו לגייס. היא ענתה בהצלחה על כל אתגר, ממשוואות מסובכות ועד שאילתות פילוסופיות. מי היתה האישה המרשימה הזו? תרזה יוגר על חייה של המשוררת והמלומדת המקסיקנית.
טוקטה לפוגה של באך מנוגנת בגיטרה
הטוקטה לפוגה היא אולי היצירה המפורסמת בעולם שנכתבה לאורגן. אדסון לופז מנגן על גיטרה ונותן ליצירה פרשנות משלו. נפלא!
הרצאה- מוח או לב: מי אחראי לרגשות שלנו? פרופ' חיליק לבקוביץ אוני' ת"א
פרופ' יחיאל לבקוביץ, ראש החוג לפסיכיאטריה מהפקולטה לרפואה, חושף פרטים מפתיעים על ההשפעה של מחלות נפש ודיכאון קליני על הגוף ועל קבלת ההחלטות שלנו.
מדוע אסור לקנות בדיקות דנ"א בישראל?
בעולם אפשר לקנות אותה בבית המרקחת ולגלות מידע רפואי חיוני ולאתר קרובי משפחה, והתעשייה מגלגלת מיליארדים. כתבתה של מיכל רבינוביץ'.
ובאותו עניין - דנ"א: הדיסק הקשיח של החיים
הרצאה במסגרת סדרת הרצאות הרקטור - פרופ' יוסי שילה ואשתו פרופ' שושנה שילה – הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר אוניברסיטת תל אביב. מתחיל בדקה 7.
המזהמים השקטים: כך דליפות נפט ומתכות עוברות מתחת לרדאר העולמי
אסון הזיהום בחופי ישראל הציף את השיח על דרכים למניעת הישנות של מקרים מהסוג הזה. אך בזמן שבעולם עוסקים במקרים הבולטים של דליפות ענקיות ממכליות וזיהומי פלסטיק באוקיינוסים, נראה שתופעה מסוכנת והרסנית לא פחות מצליחה לעבור מתחת לרדאר. כתבתו של יואב זהבי.
606 מיליון צופים לביצוע יוצא דופן ל"הללויה" של ליאונרד כהן, בביצוע פנטטוניקס
פנטטוניקס היא קבוצת א-קפלה מטקסס, מאופיינת על ידי עיבודים בסגנון פופ עם הרמוניות ווקאליות, הם מייצרים גרסאות כיסוי ליצירות פופ מודרניות וגם מוסיקה מקורית.
אין ספינה כזאת בעולם: הצצה מיוחדת ל"סער 6" החדשה של חיל הים
ארבע ספינות הסער 6 מבוססות על קורבטה גרמנית, מקו 130, שתכנונן עבר שינויים רבים.
ספינות הסער 6 גדולות ב-50% מהסער 5 כי מכילות מערכות נשק חדשות. הן חמקניות למחצה, כלומר בעלות מבנה שנועד להקטין את חתימת המכ"ם שלהן כדי להקשות על ספינות אחרות וטילים לזהותן ולפגוע בהן. בנוסף, הספינה מצוידת לראשונה גם במערכת טילים ליירוט רקטות.
בעקבות הווירוס הראשון בערי האדם...
בימי הרומאים בשנת 166 לספירה קיימות עדויות על וירוס שהתקיף את התושבים. בשנת 180 לספירה רבע מאוכלוסיית הרומאים, 70 מיליון בני אדם, מתו מהמגפה.
יד בן צבי הרצאה: תגליות מהארכיאולוגיה "חדשה":
מווילנה לירושלים ובחזרה: תגליות חדשות בחפירות בית הכנסת בווילנה, ליטא
החל מהדקה ה-4 - ערב שישי בסדרה 'מבט אל העבר' – חידושים בארכיאולוגיה לשנת תש"פ, על שם ד"ר דוד עמית ז"ל בית הכנסת הגדול של וילנה שהוקם במאה ה-16 ונבנה מחדש בסגנן הבארוק במאה ה-17, היה המונומנט העיקרי של יהדות ליטא ושל העיר וילנה, עד לימי השואה. אף שחלק מהמבנה עמד לאחר חורבן קהילת וילנה, השלטונות הסובייטים החריבו את המבנה כליל בסוף שנות החמישים. בחמש השנים האחרונות צוות של רשות העתיקות יחד עם ארכיאולוגים ליטאים, עוסק בחפירת שרידי בית הכנסת. ההרצאה תתמקד בגילוים העיקריים, כולל חשיפה של מספר מקוואות וכתובת מפוארת בעברית המתארת את מסעם של בכירי הקהילה מווילנה לירושלים בסוף המאה ה-18. מרצה: ד"ר ג'ון זליגמן (רשות העתיקות) | מגיב: יורם חיימי (רשות העתיקות) שחפר במחנה ההשמדה סוביבור.
סטפן אקספורד - כיצד הפטריות שינו את השקפתי על העולם- צילומים מרהיבים של פלאי הטבע
לסטפן אקספורד מומחיות ייחודית בתמונות מאקרו ובצילום של פטריות. היופי והדיוק המדעי של צילום הפטריות של סטפן כבשו את התקשורת הלאומית והבינלאומית, מומחי פטריות והציבור הרחב.
המוות של סוקרטס. כיצד לקרוא את התמונה של ז'אק לואי דוד | תקופת הניאו קלאסיקה בצרפת
הציור מתאר את סיפור הוצאתו להורג שלסוקרטס כפי שסופר על ידי אפלטון בדיאלוג פיידון. הציור הוזמן על ידי שני פעילים פוליטיים רדיקליים צרפתיים כמה שנים לפני פרוץ המהפיכה הצרפתית. דויד החל את הציור ב-1782 וסיים אותו ב- 1787 בפריז. תומס ג'פרסון נכח בהצגתו הראשונה של הציור בשנת 1787 בלובר.
בדיאלוג האלפטוני פיידון מסופר שסוקרטס הואשם בהשחתת הנוער ובכפירה באלים. על כך נגזר עליו עונש מוות בשתיית רעל (העשוי מצמח מסוג רוש). לפי המסופר, סוקרטס הגיב בשלווה לבשורה המרה ואף סירב להימלט מהעיר כשניתנה לו האפשרות.
שאלה מסקרנת שרק לאחרונה קבלנו עליה תשובות נוספות - מי היו הניאנדרתלים?
הרבה לפני שהומו ספיינס אכלסו את כדור הארץ, הניאנדרתלים חיו באירואסיה.
פליאו-אנתרופולוגים באנגליה ובצרפת משתמשים בשיטות ארכיאולוגיות חדשות כדי לשפוך אור על תעלומות ניאנדרטליות שלא הוסברו בעבר.
מין של בני האדם הראשונים שהתיישבו ביבשת אירואסיה על אדמות שרק לאחרונה כוסו בקרחונים, נקרא ניאנדרתלים. מין זה גווע לפני כ- 30,000 שנה – לאחר שהקימו את הקבוצה הגדולה ביותר של מתיישבים באזור מצפון צרפת לחוף בלגיה ומאיי התעלה לדרום אנגליה.
הניאנדרתלים חיו בהרמוניה עם סביבתם המשתנה ללא הרף. היה להם כל מה שדרוש לשרוד: בשר חיות טרף, צמחי בר אכילים, מים ועץ לבישול וחימום. כיצד התפתחו בני האדם הראשונים הללו במשך כמעט 300,000 שנה? כיצד נראו חייהם טרם נכחדו? הסרט התיעודי מבוסס על המחקר העדכני ביותר (ינואר 21). מעל 2.1 מיליון צופים.
הפלנטה שלנו | מדבריות ועד עשב | נטפליקס
חוו את היופי הטבעי של הפלנטה שלנו וראו כיצד שינויי האקלים משפיעים על כל היצורים החיים בסרט התיעודי הזה.
בפרק: חיים לצד חיי הבר. המצלמות עוקבות אחר פילי המדבר המחפשים מזון, ביזונים שמסתובבים באדמות צפון אמריקה וזוחלים החיים את החיים הטובים מתחת לאדמה.
נסו לנסוע איתו באוטובוס - היכרות עם כלי מהמאה ה-17 – קיטרונה, או תיאורבו...
במהלך המאה ה-17 התפתח כלי בשם תֵיאוֹרבּוֹ. כלי מרובה מיתרים, שהכיל יותר ויותר מיתרים, הלך וגדל עם השנים והציע מנעד שהלך והתרחב, שאפשר לו להשתלב בהרכבים מוסיקליים גדולים ומשמעותיים יותר. הגדול שבהם היה התֵיאוֹרבּוֹ-לאוטה שבו הוארך חלק מצוואר הכלי ונוספו לו מיתרים לצורך ליווי הבאס בו. לוטניסט אליזבת קני מסבירה כיצד ומדוע התפתחה הלאוטת תיאורבו, לשם מה שימש וכיצד ניתן היה לשאת אותו ברכבת... מעל 3 מיליון צופים.
החומר שיכול לשנות את העולם... בפעם השלישית. ולמה של הרומאים היה חזק יותר?
התפקיד שממלא בטון בהתחממות כדור הארץ וכיצד מדענים פועלים ליצירת בטון נקי ובר קיימא יותר.
כיום דרכים, מדרכות, גשרים וגורדי שחקים עשויים מבטון. יש שלושה טונות בטון לכל אדם על כדור הארץ. דבר זה הוא אחד הגורמים לעליית הטמפרטורות העולמיות במאה האחרונה. אז מה בדיוק הופך את הבטון לבעייתי, ומה אנחנו יכולים לעשות כדי לתקן את זה? כיצד מדענים עובדים על יצירת בטון נקי ובר קיימא יותר?
לא רק וונציה שוקעת
בתכנית קו המשווה מהאוויר של הבי בי סי – גם ג'קרטה שוקעת... נשיא אינדונזיה ג'וקו ווידודו אמר כי בירת המדינה תעבור למחוז מזרח קלימנטן שבאי בורנאו. זאת לאור העובדה שג'קרטה, הבירה הנוכחית, שבה חיים עשרה מיליון תושבים, יושבת על אדמת ביצה. חלקים מהעיר שוקעים כמעט 25 ס"מ בשנה, וכמחצית ממנה נמצאת כיום מתחת לפני המים...
יודעים יותר מדי: מרכז המחקר בגליל שהצליח להרגיז את נסראללה
מרכז מחקר קטן שפועל בגליל הצליח להרגיז את חיזבאללה. שורה של דוחות שהפיק מרכז ALMA, העוסק במה שמתרחש בגבול הצפון, ואף במתקני שיגור טילים ליד בתי חולים ובאזורים מיושבים בלבנון, שמה אותו על הכוונת של ארגון הטרור והובילו לשורת התקפות כלפי מרכז המחקר, מסייבר ועד לוחמה פסיכולוגית. כתבתו של רובי המרשלג.
כיצד כותבים בקצרנות עברית?
עד היום משתמשים בה בכנסת ישראל - היא נכתבת משמאל לימין כמו בכתב לטיני וכל סימן בה הוא מילה בפני עצמה, כמו בכתב סיני. כותבים מיומנים יכולים לרשום בה מהר יותר מאשר בכתב העברי ואפילו מהר יותר מאשר בהקלדה. איך נולדה הקצרנות העברית, ואיך בדיוק היא עובדת? לרגל שנת ה-70 לכנסת יצאו הכנסת ו'כאן - תאגיד השידור הישראלי' בסדרת סרטונים אודות בית המחוקקים הישראלי.
לקראת רעידת האדמה הבאה...
פרופ' שמואל מרקו, ראש ביה"ס למדעי הסביבה ולמדעי כדוה"א, החוג לגיאופיזיקה ולמדעים אטמוספיריים ופלנטריים הפקולטה למדעים מדויקים אונ' ת"א.
לקראת רעידת האדמה הבאה, במסגרת הרצאות אתנחתא.
כיצד בונים דירות מיוחדות לאוכלוסייה החרדית?
יותר מארבע קומות, עם מרפסת סוכה וכיור מיוחד - עמוס מירון מסביר כיצד לבנות בניין המתאים למנהגים ולמגבלות הדתיות של חרדים.
המחסור בדירות לזוגות צעירים אינו מהווה רק בעיה עבור האוכלוסייה החילונית. גם החרדים נמצאים במשבר דיור. נציגי המפלגות החרדיות בכנסת דרשו לשנות חלק מהבנייה שתוכננה לאוכלוסייה החרדית. כוונתם היא לא רק להקצות שכונה למגזר החרדי, אלא גם להתאים את התכנון האדריכלי והעירוני לצרכי האוכלוסייה החרדית.
אופרה - אנטוניו ויוואלדי - אורלנדו פוריסו (פאסוליס / קרזה) בביצוע תיאטרון סנט אנג'לו בונציה.
האופרה נכתה בין 1506–1532.
אורלנדו הוא האביר הנוצרי המכונה בצרפתית (ובהמשך באנגלית) בשם רולנד . הסיפור מתרחש על רקע המלחמה בין קרל הגדול כריסטיאן פלדינים לבין צבא סרסן שפלש לאירופה ומנסה להפיל את האימפריה הנוצרית . היצירה עוסקת במלחמה ואהבה והאידיאל הרומנטי של אבירות. הוא מערב ריאליזם ופנטזיה, הומור וטרגדיה. הבמה היא העולם כולו, בתוספת טיול לירח. צוות הדמויות הגדול מכיל נוצרים וסרצנים, חיילים ומכשפים, ויצורים פנטסטיים כולל מפלצת ים ענקית בשם אורק וסוס מעופף בשם היפוגריף . נושאים רבים שזורים במבנה האפיזודי המסובך שלו, אך החשובים ביותר הם אהבתו הבלתי נשכחת של פלדין אורלנדו לנסיכה הנערצת אנג'ליקה , שמשגעת אותו; האהבה בין הלוחמת הנוצרית הנשית בראדמנטה לבין הסרסן רוג'ירו , שאמורים להיות אבותיהם של פטרוניו של אריוסטו, משפחת ד'אסטה של פרארה ; והמלחמה בין כריסטיאן לכופר.
בעידן הבארוק, השיר היה בסיס לאופרות רבות.
זמן אמת עונה 3 | לב פתוח
עשרות אנשים בישראל עוברים מדי יום ניתוח לב. למרות הטכנולוגיות המתקדמות והניסיון הרב שנצבר זה אחד הניתוחים שעדיין נחשב מסובך ומעורר חרדה לא קטנה. אבל מסתבר שבשנים האחרונות פחות ופחות רופאים פונים לתחום. בגלל המשכורות הנמוכות שמאלצות אותם להשלים הכנסה בדרכים יוצאות דופן והמחיר האישי שדורש התחום הספציפי הזה. מצלמות זמן אמת ליוו ימים ארוכים את המחלקה לניתוחי לב בבית החולים שיבא בתל השומר ובבית החולים פוריה, והרופאים שם פתחו את הלב. סרטם של אסיה לבטוב והבימאי אופיר טריינין.
הרים – פרק בסדרה של הנשיונל ג'יאוגרפיק
ההרים הגבוהים ביותר על פני כדור הארץ הם ביתם של נמרי שלג, נשרים זהובים, עיזי הרים וקופי ג'לדה. אבל רק הקשוחים ביותר יכולים לסבול את מזג האוויר הקיצוני, האוכל הדל והחמצן המוגבל בפסגות הללו. באמצעות טכנולוגיה חדשה בפרק מוצגת התנהגות של בעלי חיים שטרם צולמה בעבר בגישה ייחודית לאחת הסביבות הקיצוניות ביותר על פני כדור הארץ. כ-9 מיליון צופים.
ריקוד LIBERTANGO של פיאצולה
התזמורת הפילהרמונית של מוסקבה, בתוספת שני רקדני טנגו.
ולקינוח - יובל דיין בשירה 'שרק תחייך'. כ-19 מיליון צופים...
הפסקת צהריים בטהראן – סדרת מפגשים בין אוניברסיטאים בחינם
קישור לרישום לזום:
Comments