מועדון מהבית – מגזין מס' 30: סופשבוע

לחברים שלום,

*** חדשות ***

* ברצוננו להודות לפרופ' רענן ריין שסיים את תפקידו כיו"ר המועדון. במקומו ישמש כיו"ר המועדון פרופ' גד אריאב מהפקולטה לניהול וברצוננו לאחל לו הצלחה בתפקידו. שנה לא קלה להתחיל את התפקיד.

* מאחר שבימי קורונה איננו יכולים להיפגש, ננסה להיפגש באופן וירטואלי: תוכלו לצלם את עצמכם לסירטון קצר, ציינו את שמכם, מהיכן אתם באוניברסיטה, או מה הקשר שלכם לאוניברסיטה בהווה או בעבר. מוזמנים לספר סיפור קטן או אנקדוטה שקרו לכם, אולי איזו עובדה מדעית שתרצו לשתף, מחקר שראוי לפרסם או כל דבר מעניין לחלוק עם כולנו. על הסרטון להיות באורך דקה אחת ובכל מגזין נפרסם סיפור אחד כזה (בשל הקיבולת של הדוא"ל ניתן לפרסם סירטונים שיהיו עד דקה אחת בלבד...).

את הסיפורים והסירטונים ניתן לשלוח לאימייל שלי: sigalay@tauex.tau.ac.il

וכעת נעבור לגיליון שלנו: יומולדת 30 למגזין עם תרבות, בידור ושאר "מסיחי דעת" מהסוג הטוב והמומלץ. להלן...

הרצאה של דן אריאלי:

מתוך אירוע השקת ספרו החדש של פרופ' יוסי יסעור 'פיצות, איקאה ודילמת האיש השמן'.

איך לשפר את הזיכרון? כתבה בערוץ 12:

איך קוראים לבחור הנחמד ההוא שהיה איתכם בתיכון? מה השם של העיר היפה ההיא שפעם ביקרתם בה? ואיפה לעזאזל שמתם את המפתחות של האוטו? הזיכרון, אחד המכשירים המופלאים שיש לנו, עם יכולת אחסון של טריליוני מגה בייט. איך גורמים לכך שהוא יעבוד כמו שצריך?

קונצרט של הפילהרמונית הישראלית:

מוצרט עם נבל וחליל | מנצח זובין מהטה.

זוכרים את ההצגה שהספקנו להציג בתחילת השנה עם מרים זוהר ועוד שחקנים על וגנר?

בהצגה שמענו על כינור הסטרדיווריוס שנגנב ממנה על ידי הנאצים. בימים אלו קיבלנו מהתזמורת הפילהרמונית את הסרט המרגש הבא:

סרטו של הבמאי חיים הכט "הכינור שחזר": סיפור גלגולו ברחבי העולם של כינור סטרדיווריוס יקר ערך עליו ניגן ברוניסלב הוברמן, בילדותו בצ'נסטוחובה, פולין. זהו סיפור של גבורה יהודית ושל תקומה השוזר בתוכו את סיפור הקמתה של הפילהרמונית הישראלית שנוסדה כתזמורת של פליטים.

פס הקול של הסרט מבוצע ע"י הכנר ג'ושוע בל שאחרי למעלה מ-40 שנה מוצא את הכינור שנגנב רוכש אותו וחוזר לבצע עם הפילהרמונית של צ'נסטוחובה את הקונצ'רטו לכינור של ברהמס, אותו ניגן הוברמן כילד בנוכחות המלחין, באולם הקונצרטים שהוקם על חורבות בית הכנסת שנשרף ע"י הנאצים.

ולקינוח, קצת נוסטלגיה מאירועי העבר מהמופעים עם מוני ארנון וסוזי מילר וגם של גידי קורן במועדון האוניברסיטה

השיר 'שני אלונים' מתוך 'אם זר קוצים' - הופעה חיה בצוותא בביצוע האחים והאחיות (מילים: נתן יונתן, לחן: גידי קורן):

ומהצד השני של הגלובוס, פול מקרטני שר למישל אובמה בבית הלבן את... מישל:

מאחלות לכם סופשבוע נפלא עם ה"צידה לדרך" לצפייה מהנה ורק בריאות!

סיגל ושלומית, צוות המועדון.